Agile & Scrum Flexibel en lenig met Agile & Scrum

Vlot met veranderingen

De tijden zijn aan het veranderen in hoge snelheid. Bedrijven en hun medewerkers willen meebewegen met die trend en willen vlot kunnen inspelen op alle veranderingen. Werken met Agile (site Visual workplace) is dè manier om als bedrijf flexibel te zijn en sterk te staan in dit veranderlijke tijdperk.

De 4 belangrijkste kenmerken van een Agile organisatie zijn:

  1. Soepele strategieën;
  2. Zelfsturende en enthousiaste teams;
  3. Werken in korte cycli;
  4. Overzicht door Visual Management.

Agile

Als je als organisatie Agile werkt, werk je niet meer aan de hand van saaie en uitgebreide plannen. Je gaat ontdekken en experimenteren! Je bent flexibel wat zorgt voor ruimte om in te spelen op veranderingen. Met een zelfsturend en vooral enthousiast team, dat zelf goed kan plannen, ga je aan de slag. Daar komt geen projectmanager meer aan te pas. In vaste periodes van 1 tot 2 weken behaal je samen mooie resultaten om te vieren. Je kunt telkens blijven bijschaven en houdt in de gaten wat de stakeholders en klanten belangrijk vinden. Je visualiseert belangrijke informatie zodat elke teamlid in één oogopslag kan zien wat de voortgang van jullie project is. Het resultaat: vlot nieuwe projecten lanceren op een onafhankelijke en plezierige manier!

Scrum

Een raamwerk dat je helpt Agile te werken is Scrum. Scrum werd in het begin vooral in de ICT wereld gebruikt voor het ontwerpen van nieuwe software in korte periodes. Maar vandaag de dag is scrum op elk project, in elke organisatie toepasbaar!

Wil je een goede start maken met Scrum? Op de volgende pagina’s vertellen we alles over de rollen, bijeenkomsten en definities die belangrijk zijn bij Scrum.

Maatwerk Scrumcards